11-03-07

Beatles hoezen 3: A Hard Day's Night

A HARD DAY'S NIGHT


A Hard Day's Night - Robert Freeman

Voor de hoes van derde plaat van The Beatles, werd Robert Freeman opnieuw gevraagd. Omdat het om de soundtrack van de film A Hard Day's Night ging, stelde hij voor een suggestie van beweging weer te geven door opeenvolgende foto's naast elkaar te plaatsen. Vier rijen met elk vier portetten, omkaderd alsof het beelden zijn uit een film. De foto's van de vier individuele Beatles werden getrokken in de studio van Freeman, in London. Hij vroeg hen om telkens een ander gelaatsuitdrukking aan te nemen.

 

De foto's werden ook gebruikt aan het einde van de film.

 


Deze Britse filmposter had zelfs nog meer beelden

 

Terwijl de oorspronkelijke Britse uitgave een blauwe omkadering had, werd die in andere landen vervangen door een rode rand. Dat was onder andere het geval met de Braziliaanse en Amerikaanse uitgaven. De Amerikaanse tegenhanger van A Hard Day's Night had trouwens slechts vier grote foto's in plaats van de zestien kleinere, waarmee het oorspronkelijke idee helemaal werd teniet gedaan.


De Amerikaanse en Braziliaanse uitgaven

 


Het programmaboekje bij de Duitse film had ook een rode omkadering. Merk op hoe acteur Wilfred Brambell er tussen is geslopen.

 

De tekst op de achterhoes was -voor het laatst - geschreven door Tony Barrow. Er staan ook nog eens vier portretten bij van The Beatles, gemaakt tijdens de filmopnamen. Ook deze foto's werden door Robert Freeman getrokken.  

 


De achterzijde van A Hard Days Night - Robert Freeman

Commentaren

Beste mensen,

Wat zou de Braziliaanse uitgave waard zijn ?

Gepost door: P.Glashorst | 14-01-11

De commentaren zijn gesloten.