12-03-08

Dennis Wilson - aankondiging

Misschien heb je al ergens gelezen dat de enige soloplaat van Dennis Wilson heruitgebracht wordt. Velen onder u zullen schouderophalend hebben gedacht: en dan? Maar anderen zullen dan weer moeite hebben gehad om een vreugdedansje te onderdrukken. 

Waar gaat het over?

Dennis Wilson was de drummer van The Beach Boys. In 1977 bracht hij Pacific Ocean Blue uit. Hij maakte geen brokken in de hitparades. En ook de kortstondige heruitgave op cd in 1991 kwam en ging onopgemerkt voorbij. Maar door de jaren heen groeide de appreciatie. In tijdschriften als Mojo en Uncut werd hij uitgeroepen tot "lost classic". Op e-bay gaan zowel de originele vinyl als de cd-versie voor dolle prijzen van de hand.  

Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar een nieuw heruitgave op cd. Dat leek echter jarenlang onmogelijk. Vooral omdat er eeuwig werd gekibbeld over wie nu eigenlijk de rechten op de opnamen bezat. 

In februari kwam dan plots het nieuws: op 13 mei zal niet alleen de geremasterde Pacific Ocean Blue worden aangeboden op een zilveren schijfje, maar ook nog eens zijn legendarische opvolger: Bambu. Er zullen, zo werd vermeld, vele tracks opstaan die zelfs nooit op bootleg zijn verschenen.  Binnen kort kun je hier het verhaal achter beide platen lezen. 

Hier is alvast een voorsmaakje: Thoughts Of You uit Pacific Ocean Blue.  

Commentaren

Hello Peerke...het is waanzinnig genieten van het
opnieuw uitgebrachte Pacific Ocean Blue...ik heb de vinyl versie afgelopen zaterdag aangeschaft...3 lp's...schitterende hoes...en een prachtige sound !!! perfecte apparatuur...top element...echt daar kan dan geen top cd-speler tegenop ! Enjoy the music...Ciao...JeeBee...

Gepost door: jeebee | 21-07-08

De commentaren zijn gesloten.