31-05-08

Verleiding

platenwinkel

Zeg eens eerlijk: kun jij hier aan voorbijlopen zonder even binnen een kijkje te gaan nemen?

12:07 Gepost door Peerke in persoonlijk | Permalink | Commentaren (16) | Tags: platen, winkel, verleiding |  Facebook |

Commentaren

Toeval of gewoonweg gelijkgestemde zielen? Met Martin zopas over Chicago-muziekcentrum gehad, en bij jou en Roen en Cie ,MMS vastgesteld. Dan deze foto en het feit dat ik enkele dagen geleden de film' High Fidelity' opnieuw gekeken heb...Mijn vrouwelijke intuitie zegt dat de meest fervente muziekverslaafden onder jullie wat minder moeten overdrijven in mekaar de loef afsteken met jullie muziekKENNIS en collecties.Wat minder fanatiek, wat méér feminine sentiment. Wij meisjes zullen dan proberen wat diep( mee)gaander te luisteren en wat encyclopedischer de nodige informatie te verwerven.Minder stress dus voor iedereen en laat de muziek dan maar komen!

Gepost door: Mie | 31-05-08

Passie Mie ! Hier zou ik inderdaad niet aan voorbij kunnen, Peerke :-) The Collector in Brussel is ook zoiets.

Mie: ik schrijf vanuit persoonlijke recente en oude herinneringen over muziek. Een muziekkenner zou ik mezelf niet durven noemen; daarvoor ben ik met mijn 34 winters nog wat te jong. Peerke en Martin hebben op dat gebied al heel wat meer kennis en ervaring vergaard en dus zijn zij de echte kenners. Ere wie ere toekomt. Hetgeen ons bindt is inderdaad de liefde; de passie voor muziek die ons soms enigszins doet overdrijven. En dat maakt ons inderdaad tot op zekere hoogte gelijkgestemde zielen.

Roen!

Gepost door: RoenHetZwoen | 01-06-08

Keep on rockin' guys! Ik heb die passie vanavond gevoeld Roen!Allemaal gelijkgestemde zielen die naar een try-out van The Scabs in Oud-Turnhout kwamen.Een meer dan overtuigend,stomend concert.Eén van de groepsleden had 'Break a leg' zelfs letterlijk opgevat!

Gepost door: Mie | 02-06-08

melomanie High Fidelity, dat is echt onze film. Het is lang geleden dat ik hem heb gezien, maar veel dingen kwamen me zeer bekend voor. Het boek loont ook de moeite.
Winkels als deze zijn bescheiden monumenten, je gaat er binnen als in een tempel.
Ja, Roen, die verwantschap is er zeker. Maar het is mij zeker niet om de kennis te doen, maar om de liefde, en het is liefde die je met de anderen wil delen. Ik wil echt niemand de loef asteken, Mie. Ik vind iets mooi en dan zeg ik, moet je dit eens horen! Daar komt het op neer.
Maar ik begrijp dat het een andere indruk maakt op jou. Dat is niet erg.

Gepost door: martin | 02-06-08

Spijt komt na de zonde Martin, Roen,ik vind dat geen enkel ander onderwerp de genderverschillen zo blootlegt als'muziekbeleving'. Dit is niet sexistisch bedoeld, maar eerder op cultureel vlak waargenomen, door mezelf.Dit besef leidt ,nog altijd volgens mij,naar een beter wederzijds begrip, respect en verstandhouding. Dus, sorry voor die vrouwelijke interpretatie(uitval?) ...ik werk eraan !

Gepost door: Mie | 02-06-08

Misschien Excuses zijn niet nodig, Mie. Integendeel: het is goed om af en toe wat tegenwind te krijgen. Zo krijg je de kans om even afstand te nemen en na te denken.

Het is waar dat, over het algemeen, meisjes anders tegen muziek aankijken dan jongens. Maar is dat niet met vele dingen zo? Dat maakt het leven alleen maar rijker.

Gepost door: Peerke | 02-06-08

31 Songs Naast High Fidelity wil ik ook even 31 Songs van dezelfde auteur aanbevelen. In dat boekje bespreekt Nick Hornby niet zijn favoriete songs, maar laat zijn gedachten Hoochiekoochie gewijs dwalen over allerhande gevoelens en dingen.
Het is allemaal zeer herkenbaar en soms zelfs confronterend. Zoals die scène in het boek High Fidelity waarin het hoofdpersonage tijdens een feestje niet met de gastheer wil praten omdat die platen in zijn kast heeft staan van artiesten die hij maar niks vindt.
Gelukkig heb ik die fase al heel lang achter mij gelaten. Het is niet omdat Frans Bauer of Metallica mij niets zeggen dat anderen er geen voldoening, vreugde of ontroering uit kunnen halen.

Wat deze blog betreft: ik schrijf hier omdat ik dat graag doe. Ik doe dit soort dingen al bijna dertig jaar. Alleen was vroeger mijn enige lezer mijn maat Leo.

Ik vind het fijn om informatie bij elkaar te zoeken en daar dan wat over te schrijven. En omdat muziek mij het meest interesseert schrijf ik daar over. Het is geen wetenschap: het is mijn interpretatie van het verhaal achter een liedje, een plaat of een hoes. Vandaar ook dat mijn onderwerpen praktisch altijd al wat ouder zullen zijn. Er moet wat geschiedenis aan kleven. Besprekingen van de nieuwste cd's vind ik wel bij anderen. Ik heb geen behoefte om er de zoveelste mening aan toe te voegen.

Gepost door: Peerke | 02-06-08

Geheim Ah, da's ons Peerke ! Eigenlijk apprecieer ik dit standpunt.Ik durf ook al eens naar André Hazes te luisteren en mijn jeugdherinneringen zitten gevat in Claude François'repertoire . Ik ga het boek ' 31 songs 'in de zomermaanden eens lezen, dank voor de tip !

Gepost door: Mie | 02-06-08

Fout in high fidelity Er zit trouwens een onvergeeflijke fout in 'High fidelity' (de film): op een gegeven moment legt het hoofdpersonage (de eigenaar van de platenwinkel) de titelsong van het album 'the river' (springsteen) op. Hij legt de naald in het begin van de plaat, terwijl iedereen weet dat 'the river' op het einde staat van Kant 2 (van de eerste plaat). Hij had de naald dus eigelijk op het einde moeten leggen. Just = just. Ja, op zo'n onnozele details let ik nu zie, en het ergert mij enorm op het moment dat ik het zie. Ik direct tegen mijn madam: "Hey, hij legt de plaat verkeerd! Foute song!" en dan zat ik daar nog een paar minuten over door te bomen :-)))) Noem het gerust een afwijking.

Gepost door: RoenHetZwoen | 02-06-08

naar binnen, even snuffelen Nee Peerke, hier zou ik absoluut niet voorbij kunnen lopen zonder mijzelf geweld aan te doen. Ik moet naar binnen! Vooral bij een winkel vol vinyl. Ik krijg al jeuk bij het zien van deze foto...

Gepost door: tom | 02-06-08

Roen, wat ook heel ergerlijk is: in een bepaalde scène in een film legt iemand een elpee op, bvb. van Bob Dylan, maar het is een totaal ander label. Ik kan nu geen voorbeeld van een film geven, maar er zijn er nogal wat. Zeer ergerlijk. Die films kosten dan miljoenen, maar zo'n belangrijk element zien ze dan over het hoofd. Vredelijk is dat.

Ja, mannen en vrouwen, het is een hele geschiedenis.

Peerke, ik zou ook graag zo'n boek schrijven als 31 songs, ik ben daar echt jaloers op. Maar jouw teksten verdienen zeker een boek.

Gepost door: martin | 03-06-08

Mannen en vrouwen, een hele geschiedenis... Hier een voorbeeld ( Peerke, als ge dit storend vindt, verwijder het dan maar)Apprenez à parler le « conjoint »Le vrai langage des femmes
Oui = Non
Non = Oui
Peut-être = Non
Je suis désolée = Tu vas le regretter
J’aurais besoin = Je veux
C’est ta décision = Tu te trompes
Fais ce que tu veux = Tu vas payer ça plus tard
Je voudrais te parler = Je veux me plaindre
D ’accord, vas-y = Je ne veux pas que tu le fasses
Je ne suis pas fâchée = Bien sûr que je suis fâchée
Sois romantique, éteins les lumières = Je me trouve grosse, je ne veux pas que tu me voies
Cette cuisine n’est pas pratique = Je veux une nouvelle maison
Je t’aime = J’ai quelque chose à te demander qui va coûter cher
Je t’aime beaucoup = J’ai fais quelque chose que tu ne vas pas aimer
Je suis prête dans une minute = Enlève tes chaussures, assieds-toi et regarde la télé
Apprends à communiquer = Apprends à être d’accord avec moiLe vrai langage des hommes
Oui = Oui
Non = Non
J’ai faim = J’ai faim
Je suis fatigué = Je suis fatigué
Veux-tu aller au cinéma ? = Je voudrais baiser après
Veux-tu dîner au resto ? = Euh… on pourra baiser, après ?
Veux-tu danser ? = Après, on pourra baiser, dis ?
Tu as une belle robe = Tu as un beau décolleté. S i on baisait ?
Tu as l’air tendue, veux-tu un massage = On va baiser, ça te fera du bien !
Q u’est-ce que tu as ? = J’imagine qu’on ne baisera pas ce soir
C’est pas terrible ce soir à la télé = On baise ?
Je t’aime = On baise ?
Moi aussi, je t’aime = Bon, t’es contente ? Est-ce qu’on peut baiser maintenant ?
Il faut qu’on se parle = J’ai plus envie de baiser avec toi, dégage!


Gepost door: Mie | 03-06-08

Over passie gesproken Misschien hebben jij,Roen, Martin (zeker),e.a.zo net op Radio1, Mezzo ,tussen 11.30u en 12.00u, interview Dirk Tanghe, gemist.Herbeluisteren aanbevolen...

Gepost door: Mie | 04-06-08

La Forza del Destino Net beluisterd, Mie. En hoewel die mens over iets (opera) praat waar ik totaal niks mee heb, gebruikt hij wel dezelfde woorden als wij. Wij delen allen hetzelfde enthousiasme. En (Martin): van "goesting" zei hij overigens dat hij dat het mooiste woord vond.

Gepost door: RoenHetZwoen | 05-06-08

goesting Is goesting vorig jaar niet verkozen tot mooiste Vlaams woord?

Gepost door: Peerke | 05-06-08

Zing,Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder ' Goesting ',ja mooi woord.Goesting=gulzig!We moeten alleen maar zorgen dat we geen indigestie krijgen .Jullie hebben misschien wel gelijk van niet téveel verschillende dingen door elkaar te verorberen.Ik word, met jullie hulp, selectiever ,kieskeuriger, in ieder geval al wat
voorzichtiger!

Gepost door: Mie | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.